Εξώφυλλο του βιβλίου

Βιβλίo “Δέκα μύθοι και μια ιστορία”.

Published Date: December 18, 1995

Διαθέσιμο στις

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ www.kastaniotis.com

€14.91

Ελληνικά
1995
21cm x 14.5 cm
304
978-960-03-3007-6

Περίληψη

Εκδόσεις Καστανιώτη 1995

Στο βιβλίο περιγράφεται με απαράμιλλο τρόπο η εξιστόρηση των περιπετειών της οικογένειας του Αλέξη, που ξεκινώντας από την Αμερική, θα έρθει στην Ελλάδα ακολουθώντας την πολιτική περιπέτεια του πατέρα και μετά την εμπλοκή στο βυζάντιο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, θα περάσουν, μετά από το στρατιωτικό πραξικόπημα, στην εξορία.

Σε αυτές τις ιδιόρρυθμες ιστορίες συναντάμε το μικρό Αριστείδη που έρχεται στην Ελλάδα από την Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ’60 με την οικογένειά του. Μόλις εννιά ετών, φοβάται ότι αν δεν θυμηθεί τον πληθυντικό κάποιου ρήματος ή αν βάλει θηλυκή αντωνυμία για αρσενικό ουσιαστικό, το πολιτικό μέλλον του πατέρα του και η οικογενειακή του τιμή θα γελοιοποιηθούν. Η ανάγκη του να σταματήσει το χρόνο μέσα από τα παιδικά του μάτια, θέλοντας να κρατήσει τον έλεγχο ανασυναρμολογώντας τα γεγονότα, τον οδηγεί σε μια διαδρομή εξωφρενικής αυτο-εφεύρεσης, που τον ελευθερώνει στη δίνη ενός κόσμου γεμάτου καινούργια δεδομένα.

Στην Αγγλία εκδόθηκε από τον εκδότικο οίκο Penguin το 1998

  • Στις ΗΠΑ από την Picador St Martin’s με τον τίτλο Crowded Heart το 1998
  • Στην Γερμανία από τον εκδοτικό οίκο Knaurr το 1998
  • Το βιβλίο ήταν στην τελική επιλογή για το καλύτερο μυθιστόρημα στον διαγωνισμό των Los Angeles Time το 1999.
  • Στην Ελλάδα το βιβλίο ξεπέρασε τα 120.000 αντίτυπα και θεωρήθηκε best seller
  • Στο βιβλίο στηρίχτηκε και η ταινία του 2007 «Για πρώτη φορά Νονός».

 

 

Συγγραφέας

O Nίκος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αμερική και ζει στην Ελλάδα. Απέκτησε διάφορα εφόδια, τυπικά και μη, από το Γέηλ (Βachelors), το Πρίνστον (Ph.D. στα οικονομικά) και το Βερμόντ (λογοτεχνία). Tο 1991 παραιτήθηκε από τη Διεθνή Τράπεζα για να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία. Από το 1995 και έπειτα έχει εκδώσει οκτώ βιβλία, ενώ διηγήματα και δοκίμιά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά του εξωτερικού (Antioch ReviewThe Literary ReviewThreepenny ReviewHarvard Review κ.ά.). Στην Ελλάδα τα διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί κυρίως στα περιοδικά η λέξη και Εντευκτήριον, καθώς και στην εφημερίδα Τα Νέα. Είναι τακτικός συνεργάτης στο μηνιαίο περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά SymbolΤomorrow και με την εφημερίδα Αξία. Το πρώτο του βιβλίο Δέκα μύθοι και μια ιστορία διασκευάστηκε από τον ίδιο σε σενάριο ταινίας (Πρώτη φορά νονός, 2007). Κείμενά του βρίσκονται στην ιστοσελίδα του www.npapandreou.gr. Έχει δύο παιδιά, τον Ανδρόνικο και τη Φαίδρα, και μένει στα Βριλήσια.

 

.

Customer Reviews

5 Comments

Leave a Reply

Rate this by clicking a star below:

Visited 3969 times , 1 Visits today