Εξώφυλλο του βιβλίου

Βιβλίo “Ο Κλεπτομνήμων”.

Διαθέσιμο στις

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ www.kastaniotis.com

€13.85

Ελληνικά
2001, KASTANIOTIS
21cm x 14 cm
264
960-03-2931-1

Περίληψη

Εκδόθηκε από τον Καστανιώτη το 2001. Γράφτηκε αρχικά στα αγγλικά και μεταφράστηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα. Δεν έχει εκδοθεί στην αγγλική του έκδοση.

Ο Frank Postlewaite κάνει τις κλασσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Εργάζεται σαν βοηθός ενός ηλικιωμένου καθηγητή νευροβιολογίας, που ανακαλύπτει μια μέθοδο διατήρησης της μνήμης πριν η νόσος Alzheimer φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Πριν τον θάνατό του ο καθηγητής δείχνει την εφεύρεσή του στον φοιτητή του και αναπόφευκτα, του περνάει και τις μνήμες του μαζί.

Ξαφνικά ο φοιτητής βρίσκει τον εαυτό του να είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα που δεν ήξερε ποτέ, την από καιρό νεκρή γυναίκα του καθηγητή! Μια ασυνήθιστη ιστορία, γραμμένη με χιούμορ και σασπένς, ένα λογοτεχνικά γραμμένο επιστημονικό θρίλερ, που στο τέλος οι μνήμες πουλιούνται σαν έργα τέχνης σε πλειστηριασμό του Christie’s. Η πανεπιστημιούπολη του Πρίνστον, το Νιού Τζέρσευ και το μωσαϊκό των Αμερικανων αποτελούν το φόντο της ιστορίας αυτής.

Συγγραφέας

Nίκος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αμερική και ζει στην Ελλάδα. Απέκτησε διάφορα εφόδια, τυπικά και μη, από το Γέηλ (Βachelors), το Πρίνστον (Ph.D. στα οικονομικά) και το Βερμόντ (λογοτεχνία). Tο 1991 παραιτήθηκε από τη Διεθνή Τράπεζα για να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία. Από το 1995 και έπειτα έχει εκδώσει οκτώ βιβλία, ενώ διηγήματα και δοκίμιά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά του εξωτερικού (Antioch Review, The Literary Review, Threepenny Review, Harvard Review κ.ά.). Στην Ελλάδα τα διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί κυρίως στα περιοδικά η λέξη και Εντευκτήριον, καθώς και στην εφημερίδα Τα Νέα. Είναι τακτικός συνεργάτης στο μηνιαίο περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Symbol, Τomorrow και με την εφημερίδα Αξία. Το πρώτο του βιβλίο Δέκα μύθοι και μια ιστορία διασκευάστηκε από τον ίδιο σε σενάριο ταινίας (Πρώτη φορά νονός, 2007). Κείμενά του βρίσκονται στην ιστοσελίδα του www.npapandreou.gr. Έχει δύο παιδιά, τον Ανδρόνικο και τη Φαίδρα, και μένει στα Βριλήσια.

Customer Reviews

Leave a Reply

Rate this by clicking a star below:

Visited 1777 times , 1 Visits today